Протиепідемічні заходи у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку містять:
1. рекомендації перевізнику :
- як транспортувати дітей організованими групами;
- як організувати температурний скринінг усіх працівників, дітей та осіб, що їх супроводжують;
- як дотримувати відстань між учасниками перевезень, водієм і членами екіпажу;
Як довести до персоналу інформацію про дезінфекцію
2. умови прийому дітей до закладу:
- наявний висновок про стан здоров’я, оформленого за формою первинної облікової документації № 079/о «Медична довідка на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку» (далі – форма 079/о), затвердженою наказом МОЗ 29.05.2013 № 435 ;
- нормальна температура тіла до 37,2 ºС та відсутні ознаки респіраторних захворювань.
Протиепідемічні заходи у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) затверджені Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 08.06.2021 № 5. Одночасно постанова МОЗ «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30.07.2020 № 43 втратила чинність.
Персонал закладу та особи, які надають послуги та/або виконують роботи, повинні використовувати ЗІЗ, в т. ч. респіратори або захисні маски, що закривають ніс та рот, проходити термометрію безконтактним термометром. Співробітників з підвищеною температурою тіла понад 37,2 0С або/та з ознаками гострого респіраторного захворювання, до роботи не допускають.
Батьки можуть перебувати на території закладу тільки з метою захисту прав дитини, узгодив такі дії з керівником закладу. Умова використовувати ЗІЗ та проходити термометрію поширюється і на них.
Адміністрація закладу при вході на територію розміщує інформаційні матеріали про профілактику та поширення коронавірусної хвороби (СOVID-19) та обмежує самостійний доступ дітей до спиртових антисептиків.
Засновник/суб’єкт господарювання:
- забезпечує працівників ЗІЗ та дезінфікуючими засобами на весь період роботи та контролює їх використання;
- навчає працівників правилам використання ЗІЗ, їх утилізації та контролює дотримання цих правил;
- інформує про встановлені обмеження та умови обслуговування при вході до закладу та на офіційних сторінках закладу в мережі інтернет;
- відсторонює від роботи осіб з підвищеною температурою тіла понад 37,2 0С або із ознаками гострого респіраторного захворювання.
експерт Експертус Кадри
За матеріалами МОЗ