Податкова оновила план-графік перевірок на 2023 рік

Поки діє мораторій на планові перевірки, податкова виявляє неоформлених працівників

image46

Штрафи на роботодавця з 01.10.2022

На сайті ДПС оновили План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік. Оновлений станом на 27 березня 2023 року план-графік складається з чотирьох розділів:

  • Розділ I «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб»;
  • Розділ II «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів». 
  • Розділ ІІІ «Документальні планові перевірки фізичних осіб». 
  • Розділ IV «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». 

Тепер у оновлений план-графік у 2023 році податківці включили 3858 планових перевірок.

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики на своєму засіданні 20 лютого 2023 року рекомендував ВР прийняти Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Законопроєкт від 31.01.2023 № 8401), який може поновити планові перевірки податкової з 01 липня 2023 року.

Вже зараз ДПС та Держпраці постійно відстежують наскільки кількість працівників підприємств відповідає обсягам їх господарської діяльності, щоб спонукати роботодавців оформити трудові відносини з працівниками та сплачувати податки.

Оформити працівника на роботу під час воєнного стану допоможе консультація Трудові відносини в умовах воєнного стану за новим законом.

Олена Петровська

за матеріалами ДПС

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46117

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33706

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді