Чергові результати спільних перевірок від Держпраці та ДПС

Працівники без трудових договорів та неоформлені неповнолітні

Чергові результати перевірок від Держпраці

На Путильщині інспектор праці під час перевірки фізичної особи - підприємця встановила факт допуску до роботи без належного оформлення трьох працівників. Суб’єкт господарювання допустив до роботи у магазині продовольчих товарів двох продавців та пекаря пекарні.

Як проходять перевірки з праці

Інспектор праці попередила роботодавця про відповідальність за порушення чинного трудового законодавства й видала обов’язковий до виконання припис, яким зобов’язала підприємця упорядкувати належним чином з найманими працівниками трудові відносини.

На Львівщині у Трускавецькому ресторані інспектори праці зафіксували 10 працівників, допущених до роботи без належного оформлення трудових відносин. Кухарі, мангальщик, адміністратор та прибиральниця працювали нелегально. Порушників буде притягнено до відповідальності, передбаченої чинним законодавством.

Відповідальність у сфері праці

На Запоріжжі інспектори праці перевірили бази відпочинку і на одній з них установили, що всі 10 осіб, які там працюють, допущені до роботи без належного оформлення з ними трудових відносин. За результатами перевірки роботодавець уклав трудові договори з усіма неоформленими працівниками з метою належного забезпечення їхніх прав і гарантій, а також неухильного дотримання вимог трудового законодавства.

У Рівному, під час перевірки одного з Call центрів, інспектори зафіксували факт використання праці 21 неоформленої особи. Серед незадекларованих працівників був один неповнолітній. За підсумкамиперевірки інспектори праці склали відповідний акт.

Держпраці нагадує, що допуск працівника до роботи без належно задекларованих трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність роботодавця.

За матеріалами Управління Держпраці в Чернівецькій області,

Держпраці

Штрафи 2022

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27121

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50722

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34991

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24013

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді