Нацкомісія визначила Порядок оскарження результатів іспиту на рівень володіння державною мовою та розгляду скарг

Щоб надіслати скаргу, претендент має три дні із дня, коли отримав офіційні результати іспиту

Нацкомісія визначила Порядок оскарження результатів іспиту на рівень володіння державною мовою та розгляду скарг

Нацкомісія зі стандартів державної мови затвердила Порядок оскарження результатів іспиту на рівень володіння державною мовою та розгляду скарг (далі — Порядок) рішенням від 27.05.2021 № 24.

Порядок визначає механізм оскарження результатів іспиту на рівень володіння державною мовою, який був проведений у спеціально уповноваженій установі, призначеній Нацкомісією зі стандартів державної мови, а також процедуру розгляду скарг.

Особи, які складали іспит, зможуть оскаржити:

  • порушення процедури проведення іспиту, що може вплинути на об'єктивність результатів;
  • результат іспиту.

Мовний закон: настанови для кадровика

Претендент викладатиме скаргу у довільній формі та надсилатиме до Нацкомісії протягом 3 календарних днів із дня, коли отримав офіційні результати іспиту через електронний кабінет.

Нацкомісія розглядатиме скарги та прийматиме рішення протягом 7 календарних днів із дати надходження скарги.

Про результати розгляду скарги Нацкомісія повідомлятиме особу, що звернулася зі скаргою, протягом 14 календарних днів.

Особа, що складала іспит, зможе оскаржити у суді рішення про встановлення результатів іспиту та рішення Нацкомісії за результатами розгляду скарги.

Порядок оскарження результатів іспиту на рівень володіння державною мовою та розгляду скарг почне діяти з дня, коли його офіційно опублікують.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27121

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50723

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34991

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24014

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді