«Розумні» камери пускають в офіс Canon лише працівників, що посміхаються

Ходимо на роботу з посмішкою!

Ходимо на роботу з посмішкою!

Японський технологічний гігант Canon встановив в офісі своєї китайської дочірньої компанії Canon Information Technology камери з технологією розпізнавання посмішки на базі штучного інтелекту.

Такі камери дозволяють лише працівникам з посмішкою входити до офісу або бронювати конференц-зали.

Розрахунок норми тривалості робочого часу на 2021 рік за п’ятиденним робочим тижнем

Фірми стежать за тим, що працівники роблять на своїх комп’ютерах, використовують камери відеоспостереження для вимірювання тривалості обідньої перерви й навіть відстежують їх пересування за межами офісу за допомогою мобільних додатків.

Canon Information Technology анонсувала свої камери з функцією розпізнавання посмішки минулого року як частину набору інструментів для управління робочим простором.

У компанії заявили, що така технологія має зробити офіс більш життєрадісним в епоху постпандемії.

Зараз програмне забезпечення використовується в офісі в Пекіні, а також поставляється в Сінгапур, проте не всім співробітникам подобається таке технологічне рішення.


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


«Тепер компанії маніпулюють не лише нашим часом, але й нашими емоціями», – написав один з користувачів Weibo.

За словами представника китайської Canon, програмне забезпечення призначене для створення позитивної атмосфери.

«Ми хотіли заохотити співробітників створювати позитивну атмосферу, використовуючи цю систему з включеним налаштуванням виявлення посмішки. Зазвичай люди просто соромляться посміхатися, але щойно вони звикають до посмішок в офісі, то зберігають свої посмішки й без системи, що створює позитивну і живу атмосферу», – повідомили в компанії.

За матеріалами UA.News

Штрафи 2022

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27121

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50728

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34994

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді