Мінекономіки: оцініть роботу служби зайнятості

Анонімне опитування про роботу служби зайнятості вже стартувало

Мінекономіки: оцініть роботу служби зайнятості

2 серпня 2021 року стартувало анонімне опитування про роботу служби зайнятості. Опитування доступне на офіційному сайті Мінекономіки та триватиме два місяці. По завершенню буде проведений ретельний аналіз відгуків, які допоможуть сформувати напрями подальшої трансформації системи у бік вдосконалення принципів клієнтоорієнтованості. У першу чергу це анкетування стосується тих, хто звертався за допомогою у працевлаштуванні.

Інфостенд: Громадські та тимчасові роботи від служби зайнятості. Визначення й відмінності

Ситуація на ринку праці не є стабільною. Коливання між обсягами безробіття та працевлаштування постійно різняться, що має як об’єктивні, так і інституційні пояснення. Саме тому збір інформації про рівень надання службою послуг може сприяти розумінню того, як надалі розвивати інституцію.

«Працевлаштування – це одна з найважливіших соціальних послуг, яку держава надає своїм громадянам. Мінекономіки має намір змінити філософію роботи установ системи зайнятості. Ми впевнені, що ця послуга повинна надаватися якісно та швидко. При звернені до центрів громадянин має отримати максимальну допомогу та сприяння у вирішенні питань працевлаштування, навчання чи отримання нової кваліфікації. Ціллю служби зайнятості має стати реальна допомога громадянам, а місією – покращення життя та добробуту наших людей. Зазначу, збільшення кількості офіційно працюючих – важливе соціально-економічне питання, яке постійно у фокусі Президента України, Уряду та Міністерства економіки», – прокоментувала заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

В країні діє розгалужена система установ, відповідальних за надання послуг у сфері зайнятості населення, трудової міграції та соціального захисту від безробіття. Мінцифри пропонує оцінити якість та ефективність роботи установ, рівень зручності надання послуг.

Розмір допомоги по безробіттю

Мінекономіки важливо отримати зворотній зв'язок, щоб удосконалити роботу центрів та зробити їх максимально клієнтоорієнтованими.

За матеріалами Мінекономіки

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27121

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50728

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34994

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24015

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді