В Хмельницькій області у швейному цеху виявили 19 неоформлених працівників

Інспекційна кампанія щодо виявлення незадекларованої праці триває

В Хмельницькій області у швейному цеху виявили 19 неоформлених працівників

Інспектори Управління Держпраці в Хмельницькій області перевірили фізичну особу підприємця, що здійснює діяльність пов’язану з швейним виробництвом.

Як проходять перевірки з праці

В ході перевірки інспекторами праці виявили в швейному цеху 19 працівників, які займалися пошиттям одягу. Згодом перевіряючі встановили факт порушення трудового законодавства стосовно 19 працівників в частині оформлення трудових відносин, а саме:

  • трудові договори у письмовій формі між працівниками та фізичною особою підприємцем не укладено,
  • відповідні повідомлення до органів ДПС про прийняття працівників на роботу своєчасно не подано (згідно вимог Постанови КМУ).

За результатами перевірки ФОП внесли припис про усунення виявлених порушень. У разі невиконання вимог припису, щодо укладення трудових відносин з працівниками, ФОП за кожного неоформленого працівника загрожуює штраф. За допуск одного працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин передбачено штрафні санкції у розмірі 10 МЗП.

Штрафи на роботодавців у 2021 році

Інспекційна кампанія щодо виявлення незадекларованої праці на території Хмельницької області триває. Окрім того, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота із суб’єктами господарювання всіх форм власності щодо недопущення до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

За матеріалами Управління Держпраці в Хмельницькій області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
162

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27172

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50889

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35079

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24093

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді