НАДС роз’яснило як звільнити держслужбовця раніше строку попередження про наступне звільнення

Держслужбовець, який виявив бажання звільнитись до закінчення строку попередження, подає письмову заяву керівнику

НАДС роз’яснило як звільнити держслужбовця раніше строку попередження про наступне звільнення

Ні положення Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889), ні КЗпП не визначають як звільнити із займаної посади держслужбовця, якого попередили про звільнення, до закінчення 30-денного терміну:

  • не конкретизують форму заяви на звільнення, зокрема — до закінчення 30-денного терміну;
  • не визначають строк прийняття рішення суб’єктом призначення про припинення державної служби у разі, якщо держслужбовець подасть заяву про звільнення до закінчення 30-денного терміну.

Як звільнити за власним бажанням

Разом із тим, висновки про застосування норм права, викладені у постановах Верховного Суду — обов’язкові для всіх суб’єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить відповідну норму права (ч. 5 ст. 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 № 1402-VIII).

Верховний Суд зазначив з цього приводу, що у випадку, коли сам працівник виявить бажання звільнитись раніше, до закінчення строку попередження, роботодавець може його звільнити за пунктом 1 частини 1 статті 40 КЗпП у строк, про який просить працівник (Постанова ВСУ від 08.07.2020 у справі № 569/17130/17).

Отже, на думку НАДС, держслужбовця, якого попередили про наступне звільнення із займаної посади, можна звільнити до закінчення строку попередження на підставі пунктів 1, 1-1 статті 87 Закону № 889, якщо він сам виявив бажання звільнитись у визначений ним термін. Для цього держслужбовець подає заяву у довільній письмовій формі суб’єкту призначення або керівнику держслужби про скорочення строку попередження про наступне звільнення (Роз’яснення НАДС «Щодо скорочення строку попередження про наступне звільнення із займаної посади державної служби на підставі пунктів 1, 1-1 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу» від 02.09.2021 № 138 р/з).

Держслужбовці, яких звільняють з підстав, передбачених пунктами 1, 1-1 частини 1 статті 87 Закону № 889, отримують вихідну допомогу у розмірі двох середньомісячних заробітних плат, в т. ч. числі і ті, які скоротили строк попередження про наступне звільнення.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами НАДС

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
163

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27188

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50976

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35104

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24110

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді