Інтеграція ВПО: уряд наголосив на важливості працевлаштування

Наразі розроблено Стратегію до 2025 року

Інтеграція ВПО: уряд наголосив на важливості працевлаштуванняВ уряді проголосили курс на інтеграцію внутрішньо переміщених осіб до громад у нових місцях проживання.

Як отримати компенсацію на оплату праці внутрішньо переміщених осіб

Такі тези озвучили на спільній конференції «Державна підтримка внутрішньо переміщених осіб», до якої долучилися, зокрема, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  України, Державний центр зайнятості, Федерація роботодавців України (комітет сталого розвитку) та ГО «Громадський холдинг «Група впливу».

Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук повідомила, що для досягнення цієї мети Кабінет Міністрів ухвалив Стратегію з внутрішнього переміщення (розрахована до 2025 року). Підвалинами інтеграції ВПО мають стати працевлаштування та забезпечення житлом.

Наразі уряд створив міжвідомчий Координаційний штаб з питань ВПО та Координаційні центри з підтримки цивільного населення при кожній ОВА. Також розробляються необхідні профільні нормативні акти.

За матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді