9 листопада — День української писемності та мови

Кадровик має вдосконалювати володіння державною мовою, оскільки всі документи мають бути оформлені українською

9 листопада — День української писемності та мови

Це свято – чудова нагода перевірити свої знання, дізнатися про цікаві факти чи просто замислитися над значимістю української мови для нашого народу.

Мовний закон: настанови для кадровика

Сьогодні відбувся традиційний Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2021. Трансляція диктанту розпочалась о 10:00 на платформах:

  • UA: Перший,
  • Українське радіо,
  • Радіо Культура.

Націкомісія зі стандартів державної мови радо підтримала цю ініціативу, представники Комісії взяли участь в радіодиктанті.

Штрафи за порушення Закону про мову з 16.07.2022

Комісія пропонує приділити час для перегляду суспільно-культурного мультимедійного проєкту Ukraїner «Що таке українська мова?».

Для тих, хто готується до складання іспиту на рівень володіння державною мовою, нагадуємо, що на сайті Комісії є тренажер із завданнями для самостійних тренувань.

За матеріалами Національної комісії

зі стандартів Державної мови

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
171

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27263

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51250

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35181

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24175

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді