З 1 грудня — нова форма електронної декларації

Детально від Держпраці

З 1 грудня — нова форма електронної декларації

Оновлення нормативної бази НАЗК набудуть чинності з 01.12.2021.

НАЗК змінило порядок перевірки е-декларацій

В наказі НАЗК від 23.07.2021 за №449/21 затверджено форму декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також – Порядок заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Порядок).

До оновленої декларації входить вісімнадцять розділів, у яких суб’єкт декларування зазначає:

  • інформацію про себе,
  • членів своєї сім’ї,
  • інших осіб,
  • об’єкти декларування.

Порядок визначає процедуру заповнення та подання до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачених статтею 45 Закону «Про запобігання корупції».

Зміни до порядку подання е-декларацій

Декларація заповнює та подає особисто суб’єкт декларування шляхом заповнення відповідної електронної форми після автентифікації у власному персональному електронному кабінеті у Реєстрі незалежно від того, чи перебуває декларант на території України. Паперова копія декларації до НАЗК не подається.

Щорічна декларація – декларація, яка подається відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону (щороку), абзацу другого ч. 2 ст. 45 Закону (після припинення діяльності (після звільнення)) у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Декларація при звільненні – декларація, яка подається відповідно до абзацу 1 ч. 2 ст. 45 Закону – не пізніше 30 календарних днів з дня припинення діяльності.

Декларація кандидата на посаду – декларація, яка подається відповідно до абзацу 1 ч. 3 ст. 45 Закону. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади, якщо інше не передбачено законодавством, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

За матеріалами Управління Держпраці в Черкаській області


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516412

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
176

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27295

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51396

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35264

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді