Медпрацівникам встановлять надбавку за престижність праці до 500% окладу: є проект постанови

У 2022 році лікар отримуватиме не менше 20 тис грн

Медпрацівникам встановлять надбавку за престижність праці до 500% окладу: є проект постанови

Наказ про доплату за шкідливі умови праціСкачати зразок за ДСТУ 4163:2020

МОЗ розмістило для громадського обговорення проект постанови КМУ «Про встановлення надбавки медичним працівникам установ, закладів та організацій галузей бюджетної сфери».

У 2022 році медпрацівникам встановлюватимуть надбавку за престижність праці у розмірі:

  • до 500% — лікарям та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;
  • до 300% — фахівцям з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою.

Відпустка за особливий характер праці медпрацівникам

Розмір надбавки обчислюватимуть виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду ЄТС, затвердженої постановою КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298.

Медпрацівникам встановлять надбавку за престижність праці до 500% окладу: є проект постанови
Тетяна Тарасюкзасновник Юридичної компанії «Medcraft»
заклади охорони здоров’я (ЗОЗ) мають право укладати контракти з лікарями та молодшими спеціалістами з медичною освітою, щоби надавати допомогу пацієнтам із COVID-19

Керівник закладу встановлюватиме надбавку у розмірі, який дозволить лікарю та професіоналу з вищою немедичною освітою, що допущений до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я отримувати зарплату не менше 20 тис грн, фахівцям з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою — не менше 13,5 тис грн.

Керівники закладів бюджетної сфери забезпечуватимуть диференціацію заробітної плати працівників у межах фонду оплати праці. Встановлюватимуть доплати, надбавки з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Встановлювати надбавку за престижність праці зможуть керівники закладів та їх заступники, посади яких віднесені до посад лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я.

Яка тривалість робочого часу штатного медичного працівника, котрий проводить щозмінні медогляди водіїв

Відповідь експертів

Надбавку за престижність праці медичним працівникам установ, закладів та організацій галузей бюджетної сфери не враховуватимуть під час встановлення доплат та надбавок медичним працівникам.

Постанова почне діяти з дня, коли її опублікують, застосовуватимуть її — з 1 січня 2022 року.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами МОЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5744

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23582

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102615

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249229

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді