Повторна подача запиту на бронювання, — пояснення експерта

Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
У питанні розібралась провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри Олена Петровська

Повторна подача запиту на бронювання, — пояснення експерта Законодавство не врегульовує це питання.

У який строк подавати повторний запит на бронювання

Керуйтеся термінами розгляду запитів на бронювання, які регламентує Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 27.01.2023 № 76. Згідно з порядком, є такі терміни розгляду запитів на бронювання:

  • органи держвлади, інші держоргани подають до Генштабу ЗСУ (СБУ, Службі зовнішньої розвідки) списки військовозобов’язаних, яких пропонують забронювати, на перевірку та погодження у строк не більше ніж 5 робочих днів;
  • Генштаб ЗСУ (СБУ, Служба зовнішньої розвідки) погоджує та подає списки до Мінекономіки у строк не більше ніж 10 робочих днів;
  • Мінекономіки ухвалює рішення про бронювання військовозобов’язаних у строк не більше ніж 5 робочих днів;
  • територіальні центри комплектування та соціальної підтримки зараховують військовозобов’язаного працівника на спецоблік у строк не більше ніж 5 робочих днів.

Для того щоб повторно забронювати працівників, подайте той самий перелік документів, за яким бронювали вперше.

Повторна подача запиту на бронювання, — пояснення експерта На запит експертів Експертус Кадри Мінекономіки надало роз'яснення щодо повторної подачі списків на бронювання 

На практиці повторний запит на бронювання працівників приймають за місяць до закінчення строку попереднього бронювання.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
96171

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
75156

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24173

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді