Реформа оплати праці держслужбовців: Кабмін затвердив проєкт

Передбачено, в який строк мають провести класифікацію посад

Реформа оплати праці держслужбовців: Кабмін затвердив проєктКабінет Міністрів ухвалив проєкт постанови «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році». 

Як вести особові картки державних службовців

Документ містить каталог типових посад державної служби та відповідні критерії віднесення до таких посад. Також у проєкті постанови наведено алгоритм проведення класифікації посад державної служби. До розробки документу долучилося Національне агентство України з питань держслужби. 

У Кабміні повідомили, що на держслужбі хочуть впровадити принцип однакової оплати за однакову роботу. При цьому мають посилити значення посадового окладу та встановити обмеження для розміру премій.

Ключовим етапом оновлення системи оплати праці держслужбовців є класифікація посад в державних органах (її мають провести впродовж місяця).

Зокрема, уряд хоче впровадити грейдінг — систему визначення вартості. Завдяки цьому має полегшитися процес визначення навантаження, складності та відповідальності роботи (для встановлення зарплати).

За матеріалами Кабінету Міністрів України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63978

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40266

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563322

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44270

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді