Роботодавці вже можуть призначати допомогу за е-лікарняними сумісників

Перевірте в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ е-лікарняні сумісників, створені з 01 жовтня по 20 грудня

Роботодавці вже можуть призначати допомогу за е-лікарняними сумісників

ФСС повідомляє, що з 21 грудня 2021 року в особистих кабінетах роботодавців на вебпорталі ПФУ почали з’являтись е-лікарняні сумісників, створені з 01 жовтня по 20 грудня. Через великий обсяг такі е-лікарняні з’являтимуться поступово і цей процес займе трохи часу, однак багато роботодавців уже можуть призначати за ними допомогу від ФСС.

Як оплатити електронний лікарняний сумісника

До цього часу роботодавці не могли призначити допомогу з тимчасової непрацездатності і по вагітності та пологах сумісникам, адже їх е-лікарняні відображались тільки у особистих кабінетах роботодавців за основним місцем роботи.

Е-лікарняні у особистому кабінеті роботодавців за сумісництвом мають особливість, адже це цифрова копія е-лікарняного з основного місця роботи. Вона відрізняється від оригінального документу порядковим номером копії, який додають до унікального номеру е-лікарняного.

Як працювати з е-лікарняними

Наприклад, е-лікарняний відображають:

  • за основним місцем роботи: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х;
  • в особистому кабінеті застрахованої особи: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х;
  • у роботодавця за сумісництвом до нього через крапку додають порядковий номер копії: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1.

Якщо у працівника декілька роботодавців за сумісництвом, цифра після крапки зростатиме за порядком (.2 і далі). Ця цифра інформує про те, що це копія е-лікарняного, а застрахована особа працює у роботодавця за сумісництвом. Номер копії не є складовою частиною унікального номеру е-лікарняного. Комісія із соцстраху фіксує у протоколі, а бухгалтер вказує у заяві-розрахунку для ФСС номер е-лікарняного до знаку крапки.

Нагадаємо, що тепер номер е-лікарняного генерується у форматі:

  • ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х;

Або:

  • ХХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х,
  • ХХХХХХ (або ХХХХХХХ) — номер випадку непрацездатності,
  • ХХХХХХХХХХ — порядковий номер листка непрацездатності,
  • Х — номер версії.

ФСС звертає увагу роботодавців, які вже призначили допомогу сумісникам, наприклад — на підставі паперового е-лікарняного, що у такому випадку е-лікарняний брати до роботи не потрібно.

Консультація керівника групи експертів Експертус: Кадри Ольги Догадіної допоможе вам:

У консультації знайдете й десятки практичних рішень для складних ситуацій, наприклад при звільненні під час незакритого е-лікарняного.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ФСС та системи «Експертус Кадри»

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516431

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27351

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51627

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді