Неповнолітні, які вакцинувалися від ковіду, теж отримають тисячу гривень

Ініціатива Президента. Таке завдання він поставив Уряду

Неповнолітні, які вакцинувалися від ковіду, теж отримають тисячу гривень

Президент України Володимир Зеленський під час селекторної наради поставив Кабміну завдання підготувати окрему програму виплати 1 тис. грн у межах програми «єПідтримка» для молоді віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Для кого вакцинація від ковіду обов’язкова

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доповів, що вже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання 1 тис. грн допомоги від держави в межах програми «єПідтримка».

За його словами, наразі допомогу виплачують 8 банків-партнерів, ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми. На відповідні рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн. У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, із яких:

  • на книжки було витрачено 35% коштів,
  • кіно – 29%,
  • залізничні квитки – 13%,
  • театри – 12%,
  • спортклуби – 7,5% тощо.

Розробляється порядок запровадження категорії «ліки» для повністю вакцинованих людей віком понад 60 років.

"Наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою. І на сьогодні додаткову дозу отримало 20 тисяч осіб", – розповів Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що уряд також планує вакцинуватися бустерною дозою.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів про заходи протидії поширенню штаму вірусу «Омікрон».

Очільник Кабміну зазначив, що показники захворюваності на COVID-19 продовжують демонструвати позитивну динаміку, зокрема на сьогодні кількість хворих становить 92,3 тис. осіб, із них госпіталізовано 14,7 тис.

Які абсолютні протипоказання до вакцинації проти COVID-19

Під час наради увагу акцентували на необхідності заохочення сільського населення до вакцинації, зокрема МОЗ планує організувати роботу близько 800 мобільних бригад, які будуть пересуватися по селах для забезпечення доступності щеплення для місцевого населення.

Віце-прем'єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла:

  • на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» працюють пункти тестування та щеплення,
  • на КПВВ «Станиця Луганська» – тільки тестування.

Президент наголосив на необхідності організації можливості вакцинації на КПВВ «Станиця Луганська».

Учасники наради обговорили комплекс заходів для підвищення зарплат медичним працівникам. Президент зробив акцент на необхідності організації гарячої лінії для медиків та контролю з боку МОЗ питання зарплат у регіонах.

Керівництво Нацполіції та СБУ також доповіли про заходи протидії підробці сертифікатів про вакцинацію й тестування на COVID-19. У січні Нацполіція відкрила 91 кримінальну справу, з яких 60 – за підробку документів. Вручено 29 підозр, 50 обвинувальних актів передано до суду.

За матеріалами ПУ

Неповнолітні, які вакцинувалися від ковіду, теж отримають тисячу гривень
Олена Петровськаексперт Експертус Кадри
Перш ніж оформляти відсторонення, зажадайте документ про вакцинацію, роз’ясніть, що відсторонення правомірне, задокументуйте у акті, що працівник ухиляється або відмовляється щепитися, і лише після цього складайте наказ


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27356

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51656

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35384

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді