Інформування ТЦК про транспорт і техніку. Експерт підкаже, що робити ФОПам

Автор
експерт із кадрових питань
Розібратися з вимогами до фізосіб-підприємців допомогла експерт із кадрових питань Ірина Іванченко

image67

Як інформувати ТЦК про наявність транспортних засобів

Відомість про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки, а також про громадян, які працюють на підприємстві, в установі та організації на таких транспортних засобах і техніці (дод. 1 до Положення про військово-транспортний обов’язок, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2000 № 1921; далі — Положення № 1921) подають в ТЦК керівники підприємств, установ та організацій, тобто — юридичні особи.

Інформування ТЦК про транспорт і техніку. Експерт підкаже, що робити ФОПамКоли подавати до ТЦК відомість про техніку і транспорт

Фізична особа — підприємець (ФОП) — це юридичний статус, який засвідчує право особи займатись підприємницькою діяльністю. А саме: самостійною, ініціативною, систематичною, на власний ризик господарською діяльністю, щоб досягнути економічних і соціальних результатів та одержати прибуток (ст. 42 Господарського Кодексу).

Отже, ФОП не зобов’язаний інформувати ТЦК про наявні транспортні засоби і техніку.

Інформування ТЦК про транспорт і техніку. Експерт підкаже, що робити ФОПамЧи може ФОП за бажання надати ТЦК інформацію про наявність транспортних засобів і техніки

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
143

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
55878

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
60983

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
282115

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді