Сумщина: в розважальному центрі виявили 39 неоформлених працівників

Черговий красномовний кейс від Держпраці

Сумщина: в розважальному центрі виявили 39 неоформлених працівників

Акт про зіпсуття трудової книжкиСкачати зразок за ДСТУ 4163:2020

У минулому році інспектори праці відвідали з превентивною роботою один із дитячих розважальних центрів міста Суми та нагадали керівництву закладу про вимоги законодавства щодо належного оформлення працівників та попередили про відповідальність за порушення КЗпП.

Як проходять перевірки з праці

Після інформаційного заходу відбулась перевірка, в ході якої інспектори праці виявили 57 неоформлених працівників. Всі працівники на момент проведення перевірки були одягнені у футболки та захисні маски з емблемою розважального центру. Інспектори праці поспілкувалися з кожним працівником, і всі як один повідомили, що жодних трудових договорів з ними не заключали. Інформаційна кампанія не змусила підприємців замислитись про свій обов’язок перед трудовим колективом.

За результатами перевірки інспекторами праці склали акт та виписали припис щодо усунення виявлених порушень, застосовали попередження про порушення трудового законодавства.

У січні 2022 року фахівці Держпраці завітали до розважального центру на позапланову перевірку щодо виконання вимог розпорядчого документу, однак роботодавець допустив до роботи 39 працівників без укладання трудових договорів. Згідно законодавства за повторне допущення працівника без належного оформлення трудових відносин роботодавцю загрожує фінансова санкція у тридцятикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, станом на початок 2022 року ця сума складає 195 тис. грн.

Штрафи на роботодавців у 2022 році

Коли роботодавець допускає до роботи неоформленого працівника, то не може бути впевнений в ньому: у такого працівника відсутні будь-які довідки про стан здоров’я, можливо навіть не надані копії документів, які посвідчують особу, адже досить часто неоформлені працівники виконують трудові функції на усній домовленості.

Відвідувачі закладу впевнені у надійності персоналу: на перший погляд, всі працівники в уніформі розважального центру, особи привітні до гостей – загальна картина викликає довіру. Батьки спокійно залишають своїх дітей без нагляду, але якщо щось станеться з дитиною, хто буде за це відповідати?

⚡⚡⚡ Питання викрадення дітей та насильства над дітьми залишається актуальними! Щоб мінімізувати такі випадки, завдання дорослих упевнитися в безпечному середовищі для своєї дитини. Необхідно з великою відповідальністю підходити до організації роботи персоналу, який буде контактувати з малечею.

За матеріалами Управління Держпраці в Сумській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27361

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51676

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35393

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді