В 2022 році перевірятимуть підприємства-боржників із виплат зарплати

Детально від Держпраці

В 2022 році перевірятимуть підприємства-боржників із виплат заробітної плати працівникам

Перший заступник начальника ГУ Держпраці у Запорізькій області Володимир Дановський в онлайн-режимі взяв участь у засіданні обласної комісії з питань:

  • погашення заборгованості з зарплати та соцвиплат,
  • додержання мінімальних гарантій в оплаті праці,
  • легалізації заробітної плати.

Як проходять перевірки з праці

Учасники засідання підбили підсумки роботи за 2021 рік і визначили завдання на 2022 рік. Комісія вирішила продовжити в 2022 році роботу щодо погашення в повному обсязі заборгованості з зарплати на економічно активних підприємствах. Ті з них, де борг станом на початок року перевищує 15 мільйонів гривень, мають погасити за рік щонайменше половину суми.

Штрафи на роботодавців у 2022 році

Органам місцевого самоврядування рекомендували активізувати роботу щодо виявлення порушень суб’єктами господарювання законодавства про працю та зайнятість населення, а також ініціювати проведення ГУ Держпраці у Запорізькій області перевірок підприємств-боржників. Комісія розглянула причини збільшення й утворення заборгованості з виплати зарплати на підприємствах області в грудні 2021 року та перспективи її погашення.

За матеріалами ГУ Держпраці в Запорізькій області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516444

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
179

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27367

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51715

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35410

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді