6000 грн додатково отримали працівники-іноземці завдяки перевірці Держпраці

Яких державних гарантій мають дотримуватися роботодавці, щоб уберегтися від приписів?

6000 грн додатково отримали працівники-іноземці завдяки перевірці Держпраці

Під час проведення позапланової перевірки у Товаристві з обмеженою відповідальністю було виявлено порушення вимог ч. 6 ст. 95 КЗпП, ст. 33 Закону України «Про оплату праці» та вимог п. 4 Постанови КМУ «Про затвердження Порядку проведення індексації грошових доходів населення» N 1078.

Повідомлення про прийняття на роботу: оформляйте по‑новому

Так, з травня 2020 р. по червень 2021 р. двом працівникам-іноземцям роботодавець не проводив нарахувань та виплат індексації зарплати. Крім того, упродовж червня-жовтня 2021 р. індексація нараховувалась із порушенням встановленого Порядку.

З метою усунення порушення прав працівників керівнику товариства інспектором праці внесено припис, адже індексація заробітної плати є державною мінімальною гарантією.

Звертаємо увагу роботодавців, що перевірку було проведено в межах виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо дотримання прав працівників-іноземців. Тож перевірте, чи дотримано норм законодавства на вашому підприємстві.

Днями до ГУ Держпраці у Львівській області надійшла інформація та підтверджуючі документи про усунення порушень зазначеним товариством.

Джерело: ГУ Держпраці у Львівській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
64

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25805

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46258

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33764

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22675

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді