Локдауну через «Омікрон» не буде — Віктор Ляшко

Повідомте спіробітникам: локдаун через «Омікрон» не введуть


Захворюваність на COVID-19, в тому числі і штаму «Омікрон», збільшилася, проте число госпіталізованих не змінилося. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Так, за минулу добу в Україні підтвердили більш ніж 41 тис. заражень коронавірусом. Найбільше нових випадків виявили в Києві та Одеській обл.

«Зростає кількість випадків, але не госпіталізацій, – зазначив міністр 10 лютого на брифінгу в Полтавській облдержадміністрації. – Локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає «червону зону»».

Як оплачувати е-лікарняний у зв’язку з карантином

За наявності достатньої кількості вакцини проти коронавірусної інфекції, говорити про локдаун по всій країні недоречно. Тому, за словами В. Ляшка, коли рівень вакцинації досягне 70%, адаптивний карантин також можна буде скасувати.

Нагадаємо: станом на 10 лютого у «червоній зоні» знаходяться дві області України – Івано-Франківська та Рівненська. Ще в трьох областях червоний рівень епіднебезпеки запроваджується з 11 лютого. Мова йде про Закарпатську, Хмельницьку та Луганську області.

Джерело: МОЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
85

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26028

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
47522

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34105

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23082

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді