Коли розпочинаємо подавати до ДПС повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту?

ДПС інформує про гіг-контакти


Як повідомляє офіційний сайт Державної податкової служби України (далі – ДПС) у довіднику версій документів податкової звітності датою початку подання звіту F/J3001002 (повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту) встановлено 1 березня 2022 р.

⚡️ Гіг-контракт: що треба знати кадровику

Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту (далі – Повідомлення) подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до Постанови № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

Прийняття на роботу у 2022 році: покрокова інструкція

Вищезгадане Повідомлення затверджено Постановою КМУ від 17 червня 2015 р. № 413 (в редакції постанови КМУ від 28 грудня 2021 р. № 1392).

Інформація, яка міститься в Повідомленні, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України від 08 липня 2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями.

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, організації установи є відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань.

Джерело: Арт-Звіт

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Скасовуюче повідомлення про прийняття на роботу: коли і як подавати

Часом обставини складаються так, що новоприйнятий працівник не вийшов на роботу. В такому випадку необхідно повідомити ДПС про анулювання повідомлення про прийняття на роботу. В які строки це необхідно зробити? Чи передбачена відповідальність за неподання скасовуючого повідомлення про прийняття на роботу?
24419

Повідомлення про прийняття працівника на роботу

Перед тим як допустити нового працівника до виконання обов’язків, подайте повідомлення в податкову про прийняття його на роботу. Скачайте шаблон та скористайтеся зразком і підказками від наших фахівців, щоб правильно заповнити бланк повідомлення.
146423

Прийняття на роботу під час воєнного стану: що врахувати

На час воєнного стану пріоритет в трудовому законодавстві належить Закону № 2136. За яким договором приймати на роботу в умовах війни, кому можна встановлювати випробування, та як повідомити ДПС про прийняття нового працівника під час воєнного стану 2023, роз’яснюємо у статті.
32441

Як ФОП прийняти працівника на роботу

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Тому відповідно до ст. 21 КЗпП ФОП мають укладати трудові договори з найманими працівниками
4630

Виправлення помилки у повідомленні про прийняття на роботу

Працівника допускають до роботи лише після, зокрема ДФС про прийняття працівника на роботу. Під час заповнення повідомлення про прийняття на роботу з тих чи тих причин можна припуститися помилки. А чи можна та як її виправити?
9573

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді