Працевлаштування іноземців: що буде за роботу без дозволу?

Податкова нагадала, куди треба звертатись по дозвіл

Працевлаштування іноземців: що буде за роботу без дозволу?Прийняття на роботу іноземців відбувається на підставі дозволу на працевлаштування — відповідно до Закону України «Про зайнятість населення».

Отримати такий дозвіл можна після звернення до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (центр зайнятості). Разом з заявою слід надати пакет відповідних документів.

У податковій застерегли, що робота іноземців без оформлення дозволу на працевлаштування є порушенням закону. За це роботодавцям може загрожувати адміністративна та фінансова відповідальність.

Водночас податківці зауважили, що стосовно іноземців, які постійно проживають в Україні, то їх робота відбувається на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

За матеріалами Головного управління ДПС у Житомирській області

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Які документи для прийняття на роботу має подати претендент на посаду

Перед прийняттям на роботу (укладанням трудового договору) необхідно перевірити у претендента наявність всіх необхідних документів та їх легітимність. Які саме документи має подати потенційний працівник та на що слід звернути увагу кадровику, перевіряючи такі документи, детально читайте у статті.
83415

Працевлаштування іноземця: порядок оформлення та укладення трудового договору

Працевлаштування іноземних громадян в Україні має свою специфіку. Оформлення на роботу іноземців з посвідкою на постійне проживання відбувається за тими ж правилами, що й самих українців. Водночас, процес працевлаштування іноземців з посвідкою на тимчасове проживання має певні особливості, які співробітник кадрового відділу зобов’язаний враховувати.
54209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді