Працівник здав кров на донорство, поки був на лікарняному: експерт підкаже, як діяти

Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Чи потрібен в такому разі день відпочинку, розповіла керівник експертної групи «Експертус Кадри» Ольга Догадіна

Працівник здав кров на донорство, поки був на лікарняному: експерт підкаже, як діяти Чи надавати день відпочинку донору, який здав кров під час лікарняного

У день донації особу, яка хоче здати кров та/або її компоненти, звільняють від роботи на підприємстві, в установі, організації незалежно від форми власності. За цей день роботодавець зберігає за працівником середній заробіток. 

Працівник здав кров на донорство, поки був на лікарняному: експерт підкаже, як діятиНадати день відпочинку донору одразу чи під час відпустки?

Роботодавець надає день відпочинку працівнику, якого увільнив від роботи на день донації крові та/або її компонентів. Під час лікарняного працівник не перебуває на роботі. Тому відсутні підстави увільнити його від роботи, а, отже, і надати день відпочинку за донацію крові та/або її компонентів.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
7838

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9451

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
10696

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1371

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді