Подання декларацій за 2023 рік: НАЗК назвало дедлайн

Приймають також декларації за попередні роки

Подання декларацій за 2023 рік: НАЗК назвало дедлайнНаціональне агентство з питань запобігання корупції нагадало, що особи, які мають подати декларацію за 2023 рік, мають змогу зробити це до 31 березня. У відомстві уточнили, що йдеться і про осіб, які завершили свою діяльність, що передбачає обов’язок подання декларації, у 2023 році, і тих, хто в період до 31 березня хоча б один день пропрацював на такій посаді у 2024 році.

Нові правила декларування — роз’яснює НАЗК

Посадовцям нагадали, що свій нинішній статус вони мають зазначити у розділі І «Вид декларації та звітний період», обравши одну з позначок:

  • «я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)»;
  • «я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування».

Крім того, в цей час приймають і не подані раніше декларації за 2021-й та 2022-й звітні періоди — це стосується суб’єктів декларування з числа військовослужбовців, на яких не поширюється відтермінування обов’язку подання декларації (топпосадовці, члени ВЛК, ЛЛК, працівники ТЦК та СП, закупівельники). 

Подання декларацій за 2023 рік: НАЗК назвало дедлайнВідповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей

Для уникнення помилок в НАЗК радять звертатися до них по роз'яснення. 

За матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7183

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді