Демобілізація строковиків: Зеленський підписав проєкт закону

Ініціатором зміни законодавства став сам президент

zelensk.jpegПрезидент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11035 «Про внесення змін до глави ХІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо строків строкової військової служби».

Як вивести працівника на роботу після військової служби

Власне, ініційовано проєкт закону було саме главою держави (і визначено як невідкладний).

Так званий законопроєкт про демобілізацію строковиків передбачає, що під час мобілізації військовослужбовці строкової військової служби, строк військової служби яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжили понад встановлені строки, як виняток, звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом Президента України.

За матеріалами Верховної Ради України

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
74451

Демобілізація 2016: що варто знати кадровику

У вересні-жовтні 2016 року згідно з Указом Президента України від 26.09.2016 № 411/2016 (далі — Указ № 411) провадиться звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних під час третьої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14.01.2015 № 15/2015, крім тих, які висловили бажання продовжувати військову службу.
5244

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді