Як бронювати водіїв призовного віку для міжнародних перевезень

Після запровадженням воєнного стану в Україні заборонено виїзд за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років. Винятком, зокрема є водії, які здійснюють міжнародні вантажоперевезення. Який порядок отримання дозволу?

Як бронювати водіїв призовного віку для міжнародних перевезень

Порядок бронювання військовозобов’язаних, у тому числі й водіїв, був прийнятий урядовою постановою від 03.03.2022 року № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» (далі – Постанова).

Як бронювати працівників під час війни

Дозвіл на перетин кордону може бути наданий лише військовозобов’язаним:

  • водіям, які здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги;
  • працівники підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.

Пункт 7 Постанови встановлює, що рішення про бронювання військовозобов’язаних водіїв приймають:

  • Міністерство інфраструктури України;
  • обласні військові адміністрації або Київська міська військова адміністрація.

Перевізник має право на власний розсуд обрати будь-який з цих органів для звернення. Інформацію про прийняте рішення про бронювання поданих осіб Мінінфраструктури України або обласні, Київська міська військові адміністрації, надсилають до Адміністрації Державної прикордонної служби для врахування під час виїзду та в’їзду в Україну громадян України.

Алгоритм для отримання дозволу:

  • Завантажте та заповніть усі без винятку поля відповідної форми (зразок за посиланням: ly/3JAArAe);
  • роздрукуйте, поставте підпис та печатку;
  • сфотографуйте або зробіть скан-копію у форматі pdf;
  • відправте на електрону адресу: [email protected] у форматі word та pdf;
  • заповніть опитувальник за посиланням: ly/357zXTe.

Отримати інформацію про підтвердження бронювання можна щодня з 08:00 до 17:00 за телефоном лінії підтримки: + 38 (044) 334 43 04.

Джерело: Безоплатна правова допомога

Любі читачі, з першого дня війни команда Експертус Кадри продовжує надавати професійну підтримку, публікувати роз’яснення про роботу в умовах воєнного стану. У разі, якщо вам потрібна консультація експерта чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете

передплатити наш електронний журнал «Кадровик-01» або систему «Експертус Кадри»

.

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
644

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
58759

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
63238

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283792

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді