Хто з добровольців отримає статус УБД? – роз’яснила Юлія Лапутіна

При Міністерстві діятиме комісія за участі представників відомств сектору безпеки та оборони, яка займатиметься цими питаннями

Хто з добровольців отримає статус УБД? – роз’яснила Юлія Лапутіна

Міністр у справах ветеранів України, член Ради нацбезпеки і оборони України Юлія Лапутіна відвідала Полтаву з робочим візитом.

Зокрема очільниця Мінветеранів разом із начальником обласної військової адміністрації Дмитром Луніним та головою Полтавської районної військової адміністрації Дмитром Романовим відвідала Навчально-тренувальний центр військ зв'язку.

Також Юлія Лапутіна поспілкувалася з командиром батальйону тероборони, ветераном російсько-української війни Віталієм Козером.

Глава Мінветеранів зазначила, що Міністерство продовжує працювати над оновленням системи соцзахисту захисників та їхніх родин. Та нагадала, що, відповідно до оновленого законодавства, кожен Захисник, який безпосередньо брав участь у бойових діях у складі бригад тероборони та добровольчих формувань територіальних громад, має право отримати статус учасника бойових дій (УБД) та відповідні соціальні гарантії від держави.

«Коли приймався закон, який надає добровольцям право на отримання статусу УБД з відповідними соціальними гарантіями, ніхто не знав, де розгорнеться театр воєнних дій. Тож, це право було надано по усій Україні. Проте відповідно Порядку надання статусу отримають його тільки ті, хто брав безпосередню участь у бойових діях. При Міністерстві діятиме комісія за участі представників відомств сектору безпеки та оборони, яка займатиметься цими питаннями» — роз’яснила пані Юлія.

Своєю чергою начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін поінформував Міністра про особливості комплектування підрозділів Територіальної оборони в області, а також добровольчих формувань територіальних громад. Він наголосив, що на Полтавщині ведеться відповідний реєстр добровольців, які в обов'язковому порядку складають присягу, підписують контракт і проходять відповідні навчання.

«Місто та область під надійним захистом вмотивованих Воїнів, як готові стійко боронити рідну землю та дати гідну відсіч російським окупантам», – підсумувала Юлія Лапутіна.

Джерело: Урядовий портал

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01»

або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
644

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
58759

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
63238

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283792

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді