ТОП-5 відповідей Мінцифри про послугу для ВПО у Дії

Перевірте, чи знаєте ви необхідні відповіді, та роз’ясніть їх працівникам

ТОП-5 відповідей Мінцифри про послугу для ВПО у Дії

1) Працівник перебуває за кордоном. Чи може отримати довідку?

Внутрішньо переміщена особа (ВПО) — та, що змінила тимчасове місце проживання всередині країни. Для українців за кордоном діють допомоги від тих країн, до яких вони переїхали.

Як оформити статус ВПО та виплати від держави в Дії

2) Після подання заяви в Дії, коли людина отримає довідку ВПО та виплати?

Заява обробляється декілька днів. Після цього довідка з'явиться у заявника у Дії поруч з іншими цифровими документами. Виплати нарахуються, щойно Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перераховує кошти у ваш банк.

3) Чи може скористатися послугою в Дії людина, яка немає ID-картки чи закордонного паспорта в застосунку?

Щоб отримати статус ВПО, у застосунку має відображатися картка платника податків та один із паспортів: ID-картка або закордонний біометричний паспорт. Особисті дані для формування довідки отримуються саме з біометричних паспортів.

4) Якщо працівник має довідку ВПО, чи може він оформити виплату в Дії?

У застосунку можна отримати комплексну послугу: отримання статусу ВПО та виплати. Якщо працівник вже має довідку ВПО, тоді для оформлення допомоги необхідно звернутися в ЦНАП.

5) Якщо не вдалося з першого разу подати заявку?

Якщо особі не вдалося з першого разу подати заявку в Дії та «‎сталася помилка»‎ — це пов’язано з великим навантаженням на державні реєстри. Слід скористатися послугою трохи пізніше.

Джерело: Урядовий портал

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01»

або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна !

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Допомога на поховання 2024

Кадровик переживає з працівниками безліч подій з їхнього життя. Якщо працівник звернувся за допомогою на поховання члена сім’ї або, навпаки, родичі працівника прийшли з сумною звісткою, будьте готові оформити допомогу, надавши при цьому зразок заяви на матеріальну допомогу на поховання та роз’яснити особливості одержання такої допомоги
118864

Матеріальна допомога на оздоровлення

Для того, щоб отримати матеріальну допомогу на оздоровлення, потрібно взяти свою щорічну відпустку (або її частину). Матеріальна допомога на оздоровлення надається окремим категоріям працівників. Кому та як оформити матеріальну допомогу на оздоровлення, чи виплачувати таку допомогу під час воєнного стану? Відповідь на ці та інші запитання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення знайдете у статті.
111223

Заява на матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення на законодавчому рівні регламентовано тільки для підприємств, установ та організацій, які фінансують з бюджету. Недержавні підприємства можуть врегулювати це питання у колдоговорі.
113339

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді