Статті за темою Матеріальна допомога

Пільги та компенсації чорнобильцям
Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47133
Матеріальна допомога на оздоровлення
Матеріальна допомога на оздоровлення – перевага окремих категорій працівників. Кому та як оформити матеріальну допомогу на оздоровлення у 2023 році? У чому полягає матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бюджетних установ? Чи виплачувати одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення під час воєнного стану? Експерти підготували відповідь на ці та інші питання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення.
105442
Заява на матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки
Надання матеріальної допомоги на оздоровлення на законодавчому рівні регламентовано тільки для підприємств державної форми власності. Недержавні підприємства можуть врегулювати це питання у колдоговорі.
105228
Трудові гарантії донорам
Якщо працівник здає кров, кадровик не залишиться осторонь. По-перше, це соціально важлива справа, а добрі справи заслуговують на підтримку. По-друге, закон зобов’язує роботодавця забезпечити донору гарантії.
6316
Допомога на поховання 2023
Кадровик переживає з працівниками безліч подій з їхнього життя. Якщо працівник звернувся за допомогою на поховання члена сім’ї або навпаки родичі працівника прийшли з сумною звісткою, будьте готові оформити допомогу та роз’яснити особливості відшкодування витрат на поховання.
113996
Благодійна допомога фізособам: нововведення в оподаткуванні під час воєнного стану
Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 № 2120–IX (далі — Закон № 2120) оновив правила оподаткування благодійної допомоги.
8601
Як надати нецільову благодійну допомогу працівникам під час воєнного стану
Щоб підтримати працівників, роботодавець може надати разову нецільову благодійну допомогу (НБД) і не сплачувати податків. Зразки супровідних документів та особливості надання такої допомоги роз’яснює експерт
29114
Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення при звільненні
Законами України, постановами Уряду, галузевими наказами чітко регламентовано виплату матеріальної допомоги на оздоровлення працівниками бюджетної сфери. Важливі нюанси прописують також і в положенні про надання матеріальної допомоги, що є додатком до колективного договору.
28122
Матеріальна допомога на оздоровлення сумісникам
Уявімо ситуацію: працівник у лікарні виконує обов’язки секретаря на повну ставку та інспектора з кадрів на 0,5 ставки. Чи можна цьому працівнику виплатити матеріальну допомогу на оздоровлення за обома посадами?
23169