Попередьте працівників про шахрайські ресурси, які маскуються під Дію та ПриватБанк

Попередьте працівників про шахрайські ресурси, які маскуються під Дію та ПриватБанк

ПриватБанк подав заяву до кіберполіції та разом з правоохоронцями працюють над блокуванням групи шахраїв, які розсилають повідомлення та запрошення скористатися фейковим ботом Дія для нібито отримання держдопомоги переселенцям.

Користувачам фейкового телеграм-бота далі пропонують перейти за посиланнями на фішингові сайти, які незаконно використовують айдентику ПриватБанку та Приват 24.

Як отримати статус ВПО, — алгоритм від Мінреінтеграції

Увага! Перехід на фішинговий сайт є дуже небезпечним, оскільки введені дані карток та клієнтів шахраї використовують для крадіжки грошей.

Водночас банк звернувся до відповідних органів для блокування фішингових шахрайських сайтів, метою яких є крадіжка персональних та фінансових даних українців під приводом нарахування державної допомоги ВПО.

ПриватБанк наголошує! Інформація про державні виплати та порядок отримання допомоги розміщена виключно на офіційних сайтах держслужб та банку, а подати заявки на допомогу можна лише через відповідні адмінцентри та застосунок Дія. Державні служби та ПриватБанк не використовують для інформування людей чи нарахування допомоги приватні телеграм-боти чи каналами.

Будьте уважні! Зразок шахрайського телеграм-бота

Попередьте працівників про шахрайські ресурси, які маскуються під Дію та ПриватБанк

Джерело: ПриватБанк

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50%

журнал «Кадровик-01»

або експертно-правову

систему «Експертус Кадри»

чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
74

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25899

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46892

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33916

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді