Заклади освіти вже можуть формувати довідки студентам для ТЦК

Автор
експерт з трудового законодавства Експертус Кадри
У довідці зазначать чи не порушили послідовність навчання

Заклади освіти вже можуть формувати довідки студентам для ТЦК

Хто видаватиме студентам довідки для ТЦК

18 травня 2024 року набрав чинності Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затверджений постановою КМУ від 16.05.2024 № 560 (далі — Порядок № 560).

Порядок № 560, окрім іншого, визначив, що здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти за рівнем освіти, що є вищим за раніше здобутий, щоб отримати відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, подають до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки:

  • заяву (дод. 4 до Порядку № 560);
  • довідку про здобувача освіти (далі — Довідка).
    Заклад освіти формує Довідку в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (далі — ЄДЕБО). Форма Довідки визначена у додатку 9 до Порядку № 560.

З 3 червня 2024 року ДП «Інфоресурс» за участі МОН доопрацювало програмне забезпечення і заклади освіти вже можуть формувати Довідки та видавати їх студентам денної або дуальної форми навчання.

Перевірити достовірність Довідки можна на сайті ЄДЕБО info.edbo.gov.ua. Для цього потрібно вказати її номер та РНОКПП здобувача освіти, або скористатися QR-кодом.

МОН наголошує, що у формі Довідки зазначено, чи поточне здобуття освіти не порушує послідовності, визначеної ч. 2 ст. 10 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII.

Людмила Герега

За інформацією МОН

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Як оформити відстрочку працівникам підприємства: алгоритм і судова практика», який відбудеться 11 липня. Спікер — адвокат, сертифікований експерт із військового обліку Леся Лавренюк

Щоб отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий облік

Ведення військового обліку — обов'язкова умова діяльності підприємства будь-якої форми власності. Порядок військового обліку до цього часу викликає низку питань у зв’язку з динамічністю законодавства у цій сфері. Матеріал стане вашим путівником під час організації військового обліку на підприємстві з нуля, адже містить усі головні, як законодавчі, так і практичні положення про військовий облік для ведення обліку військовозобов'язаних
26170

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
9499

Наказ про стан військового обліку

Складіть наказ про стан військового обліку на підприємстві 2023 рік і завдання з військового обліку на 2024 рік за зразком від наших експертів.
47816

План роботи з військового обліку на 2024 рік

Складіть план роботи з військового обліку 2024 за зразком. Так зможете відслідковувати обов’язкові заходи з військового обліку, а також упорядкуєте свою роботу.
17829

Відомість до ТЦК про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки, а також про громадян, які працюють на підприємстві, в установі та організації на таких транспортних засобах і техніці

Керівники підприємств мають подавати до ТЦК за місцем знаходження щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах на таких транспортних засобах і техніці.
48621

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді