Чи можуть публічні службовці отримувати грошову допомогу за кордоном, — роз’яснення НАЗК

Серед жінок, які через війну покинули територію Україні є посадовці. Вони не можуть виконувати свої обов'язки через те, що їх місто опинилося в окупації або ж знаходиться на лінії вогню, А чи мають вони право отримувати грошові виплати, не порушуючи при цьому антикорупційного законодавства?

Чи можуть публічні службовці отримувати грошову допомогу за кордоном, — роз’яснення НАЗК

Публічні службовці, які пішли у вимушений простій чи відпустку та тимчасово переїхали до іншої країни, не порушують антикорупційного обмеження, отримуючи за кордоном грошові виплати чи іншу матеріальну допомогу. Публічні службовці мають право на соціальні виплати не зважаючи на те, що вони отримують їх за кордоном.

Як запровадити дистанційну роботу під час воєнного стану

НАЗК звертає увагу, що соціальну допомогу можна отримувати не лише у грошових виплатах, але й речами. Водночас соціальні виплати у грошовій формі потрібно декларувати, оскільки вони є доходом.

Це правило застосовується до виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) від міжнародних організацій. Приміром, коли жінка-посадовець, яка отримала статус ВПО, хоче отримувати допомогу від ООН, це ніяк не порушує вимоги антикорупційного законодавства.

Джерело: Фейсбук-сторінка НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63977

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40266

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563321

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44270

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді