Українці зможуть оформити за кордоном два паспорти: внутрішній та закордонний

Експериментальний проєкт діятиме з 25 червня

Українці зможуть оформити за кордоном два паспорти: внутрішній та закордонний

Які документи подають при прийнятті на роботу

За умовами експериментального проєкту документи для оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон прийматиме розміщений за межами України відокремлений підрозділ державного підприємства «Документ», який є адміністратором Єдиного державного демографічного реєстру. Державна міграційна служба за погодженням з Міністерством закордонних справ визначить перелік держав, у яких прийматимуть документи для оформлення паспортів громадянина України.

КМУ затвердив Порядок реалізації експериментального проєкту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України постановою від 10.06.2022 № 678. Документ набере чинності через 15 днів з дня, як його опублікували.

Експериментальний проєкт реалізовуватимуть протягом двох років.

Олена Петровська,
експерт Експертус Кадри,
за матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як реєструвати документи

Як уникнути подвійної і тотальної реєстрації, позбутися «багатоповерхових» номерів, не завжди знають навіть досвідчені діловоди. У статті — правила, які допоможуть упоратися із цими проблемами.
41499

Довідка про заробітну плату: бланк і реєстрація

Працівник має право вимагати довідку про роботу на підприємстві. Роботодавець зобов’язаний її видати. Як готувати довідки та який структурний підрозділ відповідає за це — у статті
31462

Доповідна записка: види, зразок та порядок оформлення

Доповідна записка може готуватися як за власною ініціативою автора, так і вказівкою керівництва. Як оформити різні види доповідних записок, одержати зразок доповідної записки ― детально у цій статті
120501

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді