Як публічному службовцю перевірити декларацію на помилки, — рекомендації НАЗК

Як публічному службовцю перевірити декларацію на помилки, — рекомендації НАЗК

Чи присвоювати ранг посадовій особі ОМС під час воєнного стану

Попри воєнний стан публічні службовці продовжують виконувати свої обов’язки та поступово подають декларації за 2021 рік.

Наразі концентруватися на пошуку інформації для декларації непросто, тому, щоб допомогти уникнути помилок під час заповнення декларації, НАЗК підготувало три рекомендації:

  1. Якщо сформували нову декларацію на основі попередньої, обов’язково перевірте розділи, в яких потрібно змінити інформацію. Зазвичай це дані про доходи, правочини, видатки, майнові зобов’язання та залишки коштів на кінець звітного періоду.

Увага! Цьогоріч у формі декларації з’явилися нові розділи та поля, які потребують заповнення, правила щодо їх заповнення наведені у відповідному Порядку.

  1. Тримайте напохваті пам’ятку найпоширеніших помилок, яких припускаються посадовці, коли заповнюють декларацію. Вона містить перелік найпоширеніших невідповідностей, які трапляються під час декларування будинків, автівок чи доходів.
  2. Якщо подаєте декларацію не в перше, скористайтеся в Реєстрі декларацій функцією «Дані для декларації». Вона дозволить отримати витяг із п’яти реєстрів про вашу власність та обтяження. У такий спосіб зможете порівняти дані, які внесли в попередню декларацію, відповідно до інформації, яка міститься в реєстрах. Якщо припустилися помилок, то зможете їх виправити в новій декларації.

Важливо! Якщо припустилися помилки, але вже подали декларацію, можете виправити її протягом семи днів. Якщо 7 днів вже минуло, напишіть через персональний кабінет у Реєстрі декларацій до НАЗК про помилку, вкажіть правильні відомості, додайте скріни підтвердних документів (за їх наявності) та повідомте причину пропуску строку для подачі виправленої декларації. НАЗК врахує ваше повідомлення під час перевірки декларації.

Нагадаємо, що можливість подати декларацію діятиме ще протягом 3 місяців після закінчення чи скасування воєнного стану.

Джерело: Фейсбук-сторінка НАЗК

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64126

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40296

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563972

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44314

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43406

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді