Скорочення держслужбовців — нова ініціатива Кабміну

Яку кількість працівників планують скоротити? Як оптимізуватимуть роботу держорганів?

Скорочення держслужбовців — нова ініціатива Кабміну

Кабінет Міністрів України пропонує скоротити кількість міністерств, центральних органів виконавчої влади, а також кількість чиновників.

Після скорочення у центральних апаратах міністерств має залишитися 2,7 тис. співробітників замість теперішніх 9,2 тис., а у територіальних органах – близько 9 тис. замість 15 тис. працівників.

Тобто скорочення торкнеться понад 50% держслужбовців – залишиться 11,7 тис. замість 24,2 тис.

Працівники, які мають перевагу залишитися на роботі при скороченні

Для зменшення кількості чиновників пропонується скоротити кількість міністерств до 12. Нагадаємо, що наразі їх 20.

Пропонується об’єднати, приміром:

  • Мінрегіонбуд, Міністерство з питань окупованих територій та Мінінфраструктури;
  • Мінмолоді та спорту разом з Мінкультом та Міносвіти;
  • Мінекономіки з Мінагрополітики та приєднати до них Міністерство стратегічних галузей економіки, створене у 2020 році (нове відомство буде названо Міністерством інновацій та економічного розвитку).

Кількість працівників міністерств зменшать шляхом централізації функцій підтримки їхньої роботи в одній установі – Центрі уряду.

Також зменшать штат працівників ПФУ, ДПС і Держстату.

До держслужбовців належать й працівники Офісу президента, уряду, Верховної Ради, міністерств, центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, обласних та районних адміністрацій, судів та інших держустанов.

Джерело: ГолосUA

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63867

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40215

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
562629

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44211

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43215

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді