Вручення повісток в громадських місцях та подальші дії чоловіків

Вручення повісток в громадських місцях та подальші дії чоловіків

Комісар Харківського територіального центру комплектації та соцпідтримки Володимир Арап пояснив: «Через те, що ми не маємо можливості за домашніми адресами вручати повістки для військовозобов’язаних, ми маємо право вручати повістки всім, хто по віку підпадає під категорію військовозобов’язаних. Це ми робимо у визначених громадських місцях. Вручаємо повістки, які передбачають у першу чергу уточнення облікових даних».

Після отримання повістки чоловіку необхідно з’явитись до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем виклику, де уточнять його облікові дані.

«Якщо він не має права на відстрочку, він не призовник — направляється на медичний огляд. Потім отримає іншу повістку, в якій вказано, коли у разі необхідності він буде призваний по мобілізації. Ті, хто служив, призиваються напряму, а ті, хто не проходив службу, чекатимуть, коли їм зателефонують і повідомлять, коли треба прибути до відряджання у навчальні центри», — деталізував комісар терцентру Харківщини.

За словами Володимира Арапа, після отримання повістки до центрів комплектування з'являються майже всі, хто їх отримав. «Щодо тих, хто не з’являється, направляються матеріали до відповідних органів на відкриття кримінальних або адміністративних проваджень», — додав пан Володимир.

Чоловіки, які мають право на відтермінування, теж мають з'являтися до центрів комплектування.

«Призовники, згідно з законодавством, призову по мобілізації не підлягають. Указу підлягають лише військовозобов’язані. На відтермінування військовозобов’язані мають право відповідно до ст. 23 Закону про мобілізаційну підготовку і мобілізацію, наприклад, за сімейними обставинами: якщо є інвалід на утриманні або батько виховує сам дитину, або має 3-х і більше дітей. Але вони повинні з’явитися до центру комплектування та надати відповідні документи: свідоцтва про народження дітей, посвідчення інваліда, щоб зробити відповідний запис в обліковій справі цього військовозобов’язаного. І тоді йому надається відповідне відтермінування», — роз’яснив Володимир Арап.

«Якщо йде війна, ми повинні розуміти — ти або повинен служити в армії, або працювати на благо держави, або займатися волонтерством. А не стояти поряд і дивитися, як інші воюють», — додав комісар.

Джерело: Суспільне

Вручення повісток в громадських місцях та подальші дії чоловіків

До чого готуватись роботодавцю

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104555

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82743

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24496

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10206

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді