Через Дію можна забронювати працівників філій, — Мінагрополітики

Автор
експерт з трудового законодавства Експертус Кадри
Орган, що надав підприємству статус критично важливого, має додати філію до Єдиного переліку

Електронне бронювання через Дію

Керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати працівників засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія) відповідно до Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, затвердженого постановою КМУ від 05.06.2024 № 650.

Є дві умови, щоб оформити запит на бронювання засобами Порталу Дія:

  • державний орган, підприємство чи установу включили до Єдиного переліку органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій для бронювання військовозобов’язаних (далі — Єдиний перелік);
  • відомості про всіх військовозобов’язаних працівників та їх трудові відносини з підприємством є у Єдиному державному реєстрі призовників військовозобов’язаних та резервістів.

Існувала суттєва проблема бронювання працівників філій підприємств, які мають власний код ЄДРПОУ. Таких працівників не ідентифікували за підприємством, оскільки саме головне підприємство, а не філія, має статус критично важливого, тому забронювати їх через Портал Дія було неможливо.

Мінагрополітики інформує, що питання бронювання працівників відокремлених підрозділів (філій) критично важливих підприємств через Портал Дія врегулювали. Щоб відокремлений підрозділ критично важливого підприємства включили до Єдиного переліку, треба звернутися до відділу з питань мобілізаційної роботи міністерства.

Людмила Герега

За інформацією Мінагрополітики

Електронне бронювання через Дію

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
449

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57493

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
61404

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді