Порядок перевірки військових квитків

Хто і за яких умов має право перевіряти документи

Порядок перевірки військових квитків

Перевірка військово-облікових документів може здійснюватись прикордонниками, поліцейськими, представниками структурних підрозділів ДПС або ТЦК. Таку перевірку можуть проводити: у прикордонній смузі, на пунктах пропуску через кордон, за місцем проживання, роботи, навчання, у громадських місцях та на пунктах-пропуску. 

Військовий облік: рішення для ваших ситуацій

 Порядок процедури перевірки повинен бути таким:

  1. Представник ТЦК або інша уповноважена особа повинні назвати своє прізвище, ім'я та по-батькові, посаду, показати посвідчення особи та службове посвідчення.
  2. Уповноважена особа просить громадянина пред'явити військовий квиток разом з документом, що посвідчує особу. 
  3. Перевірка документів відбувається із фото- та відеофіксацією.
  4. Відбувається звіряння персональних даних з даними військового квитка та ЄДРПВР.
  5. У разі виявлення порушення громадянина запрошують до ТЦК для уточнення даних, медогляду, взяття на військовий облік. Уповноважена особа вручає громадянину повістку. 
  6. Якщо громадянин відмовляється отримати повістку, уповноважена особа складає акт відмови, що підписують не менше двох членів групи оповіщення. Акт зачитують громадянину та подають керівнику ТЦК.
  7. Якщо громадянин відмовляється прослідувати до ТЦК, поліцейський проводить адміністративне затримання та доставляє громадянина до найближчого ТЦК (ст. 261, 262 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані мати із собою військово-облікові документи та пред'являти їх на вимогу уповноваженої особи. 

За інформацією

Уповноваженого Верховної ради з прав людини

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
496

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57845

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
62807

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283347

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді