Дискримінація за віком на ринку праці

Що робити, якщо неправомірно відмовили у прийнятті на роботу

vik.jpg

Роботодавець не має права відмовити у прийнятті на роботу з підстав, що не стосуються кваліфікації чи професійних якостей працівника згідно із ст. 22 КЗпП України

Дискримінація на робочому місці та як їй запобігти: приклади з судової практики

Особа, якій відмовили у прийнятті на роботу, може вимагати у власника або уповноваженого органу письмово повідомити про причину відмови. 

Будь-яке пряме або непряме обмеження трудових прав при укладенні, зміні та припиненні трудового договору не допускається.

Вимоги до віку, рівня освіти, стану здоров’я працівника можуть встановлюватися законодавством щодо певних робіт. 

Особи, що зазнали дискримінації у сфері праці, мають право звернутися із скаргою до органів державної влади або до суду.

За інформацією

Центрального міжрегіонального управління Держпраці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16389

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163806

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1377

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді