Відстрочка для батька трьох дітей

Дізнайтесь, за яких умов вона неможлива

troe_ditei.jpg

Чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, мають право на відстрочку згідно з п. 3 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Відстрочка від призову в ТЦК: що змінилося

Однак є кілька винятків. Так, батько дітей, що має заборгованість зі сплати аліментів, розмір якої перевищує суму за три місяці, не має права на відстрочку.  

Також батько не має права на відстрочку якщо він не проживає разом з дітьми і не виплачує аліментів взагалі, оскільки в такому разі діти не знаходяться на його утриманні. Просто запис батьком у свідоцтві про народження не дає права на відстрочку.

Якщо чоловік виховує прийомну дитину, але рідний батько сплачує аліменти, то вважається, що дитина знаходиться на утриманні рідного батька. 

Щоб отримати відстрочку, потрібно подати заяву на ім’я голови комісії ТЦК за місцем військового обліку. Форма заяви визначена у додатку 4 Постанови Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період №560. До заяви потрібно додати підтверджуючі документи перелік яких визначено у додатку 5.

За інформацією 

Полтавського обласного ТЦК та СП

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3750

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді