Вихід на пільгову пенсію

Які документи потрібно надати

Вихід на пільгову пенсію

Якщо працівник збирається на пільгову пенсію і в його трудовій книжці внесено записи про пільговий характер роботи, він все одно має надати відповідні довідки.

Які працівники охорони здоров’я мають право на пенсію за вислугу років

Саме в довідках про пільговий характер роботи підприємство підтверджує зайнятість працівника в шкідливих і важких умовах праці протягом повного робочого дня. У трудовій книжці зазначаються умови, на яких особу прийняли на роботу.

У довідці мають бути: періоди роботи, що зараховуються до спеціального стажу, професія, характер роботи, розділ, підрозділ, пункт, списки, куди включається цей період роботи, первинні документи за час виконання роботи, на підставі яких видана така довідка.

Страховий стаж для пільгової пенсії, набутий після 21.08.1992, обчислюється з урахуванням результатів атестації робочих місць на підприємстві і також вказується у довідці.

За інформацією

Головного управління ПФУ в Запорізькій області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Призначення пенсії в умовах воєнного стану

Призначення пенсії є формою соціального захисту для забезпечення гідного рівня життя людям, які вийшли за межі трудової діяльності. Умови сьогодення внесли суттєві зміни до процедури призначення пенсії у воєнний стан. Ці зміни спрямовані на спрощення процесу та забезпечення своєчасної виплати пенсій для громадян.
48

Чи буде пенсія, якщо немає стажу?

Українців передпенсійного віку часто цікавить запитання: якщо немає стажу, яка буде пенсія? З якого саме віку можна почати отримувати пенсію, якщо немає стажу, що робити, коли не вистачає страхового стажу, чи мають право на призначення пенсії підприємці, які досягнули пенсійного віку, - відповіді на ці запитання знайдете у статті
55990

Калькулятор стажу — ваш онлайн помічник

Всі експерти редакції колись працювали у кадрових службах, тож знають із власного досвіду, наскільки кропітка і важлива ваша робота. А оскільки колишніх кадровиків не буває, ми раді потішити вас онлайн сервісом, який виконає самотужки частинку вашої роботи. Калькулятор допоможе при розрахунку різних періодів трудового стажу. Просто внесіть необхідні дані.
116786

Пенсійна реформа: які зміни плануються

Незважаючи на усі виклики, певне зростання пенсійних виплат все ж відбудеться. Також буде запроваджено декілька пенсійних новацій та обговорення запровадження накопичувальної пенсії
76269

Пенсія за віком у 2020 році

Для виходу на пенсію у 2020 році після досягнення відповідного віку потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і у 2028 році досягне 35 років
5552

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді