Чи існують обмеження на використання назв професій «експедитор» та «експедитор транспортний» у різних сферах економічної діяльності

3185

Запитання

Чи можна у штатний розпис приватної компанії, яка займається продажем, сервісним обслуговуванням і монтажами, ввести посаду експедитора або експедитора транспортного?

Відповідь

Стаття 64 Господарського кодексу України скеровує, що підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Професійні назви роботи «експедитор» та «експедитор транспортний» розміщені в Класифікаторі професій з кодом 3422. Обмежень на використання цих назв у різних сферах економічної діяльності немає.

Кваліфікаційну характеристику експедитора та кваліфікаційну характеристику експедитора транспортного розміщено у Випуску №1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності ДКХП. Оберіть потрібну професійну назву залежно від деталізації трудових функцій за посадою.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників: перелік випусків

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників — це систематизований за видами економічної діяльності збірник описів професій, які наведено у Класифікаторі професій.
169811

Професійний стандарт кухаря

Професійний стандарт кухаря, розроблений у 2015 році з ініціативи роботодавців, професійних об’єднань та профільних навчальних закладів.
5565

Професійні стандарти в Україні

Із 1 січня 2017 року термін «професійний стандарт» з’явився в Кодексі законів про працю України та Законі «Про оплату праці». Наприкінці травня Уряд ухвалив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів. Розберімося, навіщо вони та як стосуються кадрової практики.
10166

Використання кваліфікаційних характеристик професій працівників при складанні штатного розпису

При розробленні штатного розпису, під час приведення кадрових документів у відповідність до Класифікатора професій, кадрова служба повинна враховувати завдання, обов’язки, кваліфікаційні вимоги, визначені для різних професій. Необхідну інформацію можна отримати з кваліфікаційних характеристик, що містяться у Випусках Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (ДКХП).
10196