Дані в електронному реєстрі лікарняних

1120
Автор
порталу «Кадровик-01»

Запитання

Хто та яку інформацію вливає до Е-реєстру?

Відповідь

Е-реєстр працює на базі Державного реєстру загальнообов’язкового соцстрахування. Набір функціоналу стандартний — накопичення, зберігання та використання е-даних. Інформація надходитиме із п’яти джерел.

 

1.

Електронна система охорони здоров’я — про медичні висновки

На їх підставі формуватимуть листок непрацездатності (далі – ЛН).

2.

ФСС повідомлятиме:

  • про результати перевірки обґрунтованості видавання та продовження листків непрацездатності застрахованим особам;
  • суми допомоги на підставі ЛН;
  • відмову надати допомогу з тимчасової непрацездатності;
  • зміни причини непрацездатності та їх підстави;
  • направлення на лікування та (або) надання реабілітаційної допомоги у відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм безпосередньо зі стаціонару закладу охорони здоров’я (ЗОЗ) або реабілітаційного закладу, відділення, підрозділу із зазначенням дат початку і закінчення лікування (надання) реабілітаційної допомоги, дати й номера договору, назви санаторно-курортного закладу.

3.

Страхувальники надаватимуть інформацію:

  • про суму оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності й суму допомоги з тимчасової непрацездатності, що нарахували та виплатили на підставі ЛН;
  • відмову в оплаті перших п’яти днів тимчасової непрацездатності та (або) наданні застрахованій особі допомоги з тимчасової непрацездатності;
  • наявність у застрахованої особи статусу, що дає право на стовідсоткові лікарняні;
  • наявність у членів сім’ї застрахованої особи, які потребують догляду, статусу постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідності.

4.

Органи опіки та піклування

повідомлятимуть відомості про факт усиновлення дитини застрахованими особами протягом двох місяців із дня її народження, зазначеного у свідоцтві про народження.

5.

Централізований банк даних з проблем інвалідності

надаватиме інформацію про встановлення медико-соціальною експертною комісією групи інвалідності (зміни групи інвалідності, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності), невстановлення групи інвалідності під час повторного огляду.

 

Хочу навчатися

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Курси кадровиків

Здобувати освіту онлайн – не лише тренд, а й спосіб зекономити час і кошти на дорогу, підлаштувати під себе розклад і перейняти досвід від кращих фахівців у своїй галузі. Які дистанційні курси для кадровиків обрати?
14726

Наказ про підвищення кваліфікації працівників

Одна з основних складових успішного підприємства — безперервний процес професійного розвитку працівників. Саме кваліфікований персонал забезпечує сталий розвиток підприємства. Дізнайтеся про гарантії працівникам на час підвищення кваліфікації та скачайте зразок відповідного наказу.
39315