Номенклатура справ відділу кадрів 2023

Автор
порталу «Кадровик-01»
Щоб не складати номенклатуру справ в останню ніч, подбайте про це завдання заздалегідь. Пам’ятайте, що дедлайн — 15 листопада. Не впевнені, як правильно скласти номенклатуру справ? Скористайтеся настановами та зразком номенклатури справ на 2023 рік від експертів Цифрового видавництва Експертус.

Кожен структурний підрозділ зобов’язаний скласти номенклатуру справ.

Увага! Номенклатура справ відділу кадрів має враховувати не лише традиційні кадрові документи, а й документи з військового обліку та захисту персональних даних.

Встигніть розробити номенклатуру справ 2023 до 15 листопада поточного року. Так скеровує пункт 8 глави 1 розділу IV Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджених наказом Мін’юсту від 18.06.2015 № 1000/5 (далі — Правила № 1000/5).

Строки зберігання справв визначайте за Переліком типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженим наказом Мін’юсту від 12.04.2012 № 578/5 (далі — Перелік № 578/5).


Керуйтеся главою 1 розділу IV «Систематизація та зберігання документів у діловодстві» Правил № 1000/5.

Правила складання номенклатур — єдині для всіх підрозділів, однак зважайте на відмінності для кадрового відділу.

Щоб скласти номенклатуру справ відділу кадрів на 2023 рік, скористайтеся покроковим алгоритмом і зразком від команди Цифрового видавництва Експертус.

Як створити номенклатуру справ відділу кадрів

Встигніть впоратися до 15 листопада

номенклатура справ відділу кадрів 2023

РОЗГОРНУТИ 10 КРОКІВ

Зверніть увагу, що примірна номенклатура справ відділу кадрів від наших експертів — орієнтир. Частини справ у вас не буде, проте вестимете інші справи, які передбачає специфіка підприємства та фактичні завдання відділу. Наприклад, справи з документами з управління персоналом.

Важливо! До номенклатури 2023 року включіть справу із повідомленнями працівників про умови трудового договору. Це нова справа, яку ведуть з 19 липня 2022 року у зв’язку із обов’язком роботодавця інформувати нових працівників щодо основних умов трудового договору за розширеним переліком таких умов. 

Номенклатура справ 2023: зразок

номенклатура справ на 2023

СКАЧАТИ

 



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді