Е-лікарняний у протоколі уповноважених із соцстраху

У матеріалі фахівці зібрали унікальні підказки, які допоможуть уникнути помилок при роботі з е-лікарняним у протоколі уповноваженого із соцстраху, а також зразок заповнення протоколу
Матеріальне забезпечення за е-лікарняними призначайте протоколом уповноважених із соцстраху.
Протокол складайте за старою формою, оскільки ПФУ ще не затвердив форму протоколу.
 
Ольга Догадіна керівник групи експертів із кадрових питань, Київ
Усі підприємства повинні припинити діяльність комісії або уповноваженого із соціального страхування і призначити уповноваженого, який ухвалюватиме рішення щодо оплати лікарняних. Але ця процедура ускладнена через свою новизну.
У розділі про призначення допомоги вкажіть ПІБ працівника та номер страхового свідоцтва, якщо воно є. У графі «Серія та номер листка непрацездатності» зазначте тільки номер е-лікарняного. Серії він не має. Щоби не шукати щоразу код причини непрацездатності, тримайте напохваті Пам’ятку. Вона допоможе заповнювати протокол Уповноважених швидше та без помилок.

Е-лікарняний у протоколі уповноважених із соцстраху

СКАЧАТИ

Якщо Уповноважені одночасно призначають оплату за паперовими й електронними лікарняними, оформлюйте це одним протоколом.

Е-лікарняний у протоколі уповноважених із соцстраху

СКАЧАТИ

Оформте підписи Уповноважених відповідно до форми протоколу — назви посад, ПІБ, особисті підписи. ФСС заклав свій формат підписів у типову форму. Адаптувати цю частину протоколу під вимоги ДСТУ 4163:2020 не радимо. Передайте оформлений протокол Уповноважених бухгалтеру. На підставі протоколу бухгалтер складе заяви-розрахунки та передасть їх до ПФУ.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді