Зразок протоколу загальних зборів трудового колективу

UA RU
Якщо неправильно складете протокол, загальні збори визнають неправомочними. Наш експерт підготовув для вас готовий зразок протоколу загальних зборів та нагадав правила його оформлення. Скачайте та використовуйте у роботі

Трудовий колектив підприємства утворюють усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору, контракту, угоди, а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з підприємством (ст. 252-1 КЗпП).

✒️ Збори або конференція

Це основна організаційна форма, за якою трудовий колектив здійснює свої повноваження

Як збори чи конференція обговорюють питання порядку денного, які рішення ухвалюють — відбиваємо в організаційно-розпорядчому документі — протоколі.

Протокол оформляйте на підставі записів, які робите під час зборів/конференції. Робіть записи вручну або скористайтеся диктофоном. Зручний варіант — запис на смартфон. Тоді зможете розшифрувати запис за допомогою мобільного додатка. Вмієте стенографувати — можете скористатися й цією навичкою, якщо вам так зручніше.

Протокол зборів/конференції складайте на загальному бланку підприємства або чистому аркуші паперу.

Зразок протоколу загальних зборів трудового колективу
ОЛЕКСАНДР ДЕНИСЕНКОчлен Центральної експертно-перевірної комісії Державної архівної служби України
Щоб убезпечити підприємство від зайвих витрат, оформте гарантійного листа. Дізнайтеся, коли не треба писати заголовка і затверджувати гарантійного листа нотаріально. Опануйте правила

"Шапка" протоколу

У заголовній частині протоколу зазначайте основні реквізити:

  • назва підприємства;
  • назва виду документа — ПРОТОКОЛ;
  • дата протоколу;
  • номер (реєстраційний індекс);
  • місце складення протоколу.

Розгорнути приклади із поясненнями

Вступна частина

У вступній частині (після заголовка протоколу) без відступу від лівого поля зазначайте власні імена та прізвища голови та секретаря зборів/конференції.

Розгорнути приклади із поясненнями

Основна частина

Текст основної частини викладайте відповідно до послідовності питань, установлених порядком денним. Кожний пункт порядку денного в тексті протоколу відображайте окремим розділом за номером, що відповідає номеру пункту порядку денного.

Кожний розділ протоколу складається із трьох частин:

  • «СЛУХАЛИ»
  • «ВИСТУПИЛИ»
  • «УХВАЛИЛИ» («ПОСТАНОВИЛИ»)

Ці слова друкуйте великими літерами, кожне з нового рядка без відступу. Після кожного із слів ставте двокрапку. Номер розділу проставляйте лише перед словом «СЛУХАЛИ».

Розгорнути приклади із поясненнями

Зразок Протоколу зборів трудового колективу

Скачати зразок

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді