Фахівець з приготування кави: підберемо назву посади

За Класифікатором професій фахівець з приготування кави — готувач кави. Проте при виборі назви посади для «Фахівця з приготування кави» може бути використана також професійна назва роботи Бариста

Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (затверджений наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 № 327; далі — КП) передбачені, зокрема, такі професійні назви робіт як Готувач напоїв (код КП 5123)» та Бариста (код КП 5123), які можуть бути використані при визначенні назви посади «фахівця з приготування кави».

Так, «Готувач напоїв» (кваліфікаційна характеристика вміщена у Випуску 65 «Торгівля та громадське харчування» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженому наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 31.11.1999 № 918) може бути 3-го і 4 розряду.

Готувач напоїв 3 розряду:

  • готує за встановленими рецептурами та технологією обмежений асортимент чаю, кави, какао;
  • обсмажує, підсушує, розмелює кавові зерна;
  • розливає готові напої на порції;
  • реалізує виготовлені напої, цукор, бутерброди, кондитерські вироби, морозиво, лимонад, джеми, мед, варення, повидло та інші продукти до чаю чи кави. Отримує продукти та зберігає їх з урахуванням вимог режиму і термінів зберігання;
  • перевіряє стан ваговимірювальних приладів, які використовуються. Забезпечує належний санітарний стан робочого місця, технологічного обладнання, інвентарю, посуду.

Готувач напоїв 4 розряду:

  • готує за встановленими рецептурами та технологією широкий асортимент напоїв: каву по-варшавськи, по-східному, з лікером, коньяком, лимоном, з вершками, глясе тощо, какао, шоколадні, різні національні напої;
  • складає суміші з різних сортів кави;
  • підбирає посуд для подавання напоїв, бутербродів, кондитерських виробів, морозива.

При доборі назви посади для «Фахівця з приготування кави» може бути використана також професійна назва роботи Бариста (код КП 5123) (кваліфікаційна характеристика поки що не розроблена, але як довідковий, методичний матеріал при складанні робочої інструкції може бути використана кваліфікаційна характеристика готувача напоїв).


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «10 кейсів з військового обліку, на які не знайдете відповідь у законодавстві», який відбудеться 7 березня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — обов’язки відповідального за ведення військового обліку, оповіщення про виклик до ТЦК працівників, які відсутні через відрядження, відпустку, хворобу, призупинення трудового договору. Також відповіді на важливі питання: як вести списки персонального військового обліку: сумісники, працівники, яким виповнилося 27 років, працівники, які відмовляються надати інформацію, як роботодавцям реагувати на вимоги ТЦК та СП, який документ підтверджує, що працівник був у ТЦК, чи вимагати його від працівника.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

10 кейсів з військового обліку, на які не знайдете відповідь у законодавстві

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді