Заява про прийняття за строковим трудовим договором

Строковий трудовий договір доцільно укладати у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи або умов її виконання, або інтересів працівника, чи в інших випадках, передбачених законодавчими актами.

Приймаючи працівника на роботу за строковим трудовим договором, він насамперед пише заяву про прийняття на роботу за строковим договором.

Оформленню заяви слід приділити особливу увагу. Адже нечіткі формулювання умов прийняття на роботу, зазначені у заяві працівника та у відповідному наказі, з часом можуть потягнути за собою неможливість звільнити його у зв’язку із закінченням строку договору і «перетворять» строковий трудовий договір на безстроковий.

Так, приміром, заява про прийняття за строковим трудовим договором на час відпустки для догляду за дитиною основного працівника має складатися з урахуванням того, що основна працівниця має право як використати відпустку в повному обсязі, так і перервати її (і навіть не один раз), ставши до роботи.

Зразок заяви про прийняття на роботу за строковим трудовим договором (скачати)

Заява про прийняття за строковим трудовим договором


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді