Святкові та вихідні дні у червні 2018 року

Не всі в змозі піти у відпустку в перший літній місяць. А так хочеться відпочити влітку якомога більше. І такий шанс буде, адже матимемо + 1 вихідний день у червні 2018 року. Ще один приємний бонус — 4 вихідних поспіль. Про ці та інші «приємності» — детально розказуємо у статті.

Святкові дні у червні 2018 року

Повний перелік святкових та неробочих днів визначено статтею 73 КЗпП. Так, серед святкових днів у червні 2018 року маємо День Конституції України — 28 червня.

Перенесення робочих днів у червні 2018 року

Для раціонального розподілу робочого часу та часу відпочинку Уряд щороку рекомендує переносити робочі дні на суботи.

Рекомендації щодо перенесення робочих днів — 2018 стосується працівників із п’ятиденним робочим тижнем з двома вихідними — у суботу та неділю.

Святковий день у червні 2018 року — День Конституції — припадає на четвер. Тому Кабмін рекомендує перенести робочий день із п’ятниці, 29 червня, на суботу — 23 червня.

Рекомендація щодо перенесення робочих днів — це право, а не обов’язок роботодавця. Тобто п’ятниця, 29 червня, за бажанням роботодавця може бути робочою.

Але, якщо роботодавець таки вирішив перенести робочий день на суботу, він має видати наказ про перенесення робочого дня. Зроби це слід завчасно — за два місяці до перенесення. Адже перенесення робочого дня — це зміна істотних умов праці, про що роботодавець зобов’язаний повідомляти працівникам щонайменше за два місяці.

Наказ про перенесення робочої п’ятниці, 29 червня, на суботу, 23 червня, підприємства мали видати та ознайомити із ним працівників не пізніше 23 квітня.

До відома!

Все частіше підприємства застосовують електронний документообіг. Наказ про перенесення робочих днів — не виняток. Але є законні підстави, які зобов’язують роботодавця видавати друкований примірник такого наказу та ознайомлювати із ним працівників під підпис.

Скочення тривалості робочого дня напередодні свята у червні 2018 року

Напередодні офіційних святкових i неробочих днів працюємо на годину менше. Це стосується і працівників і з п’ятиденним, і з шестиденним робочим тижнем.

У червні 2018 року один робочий день передує святковому — середа, 27 червня. Тобто цього дня усі працюватимуть на годину менше.

Увага! Тим працівникам, кому за законодавством установлено скорочену тривалість робочого часу, працюють повний день.

Кількість вихідних у червні 2018 року для «п’ятиденки»

Загальна кількість вихідних днів у червні 2018 року становить — 10. Це такі дні:

  • 2, 3 червня;
  • 9, 10 червня;
  • 16, 17 червня;
  • 24 червня;
  • 28-30 червня.

Святкові та вихідні дні у червні 2018 рокуВам стане у пригоді: Виробничий календар на червень 2018 року

Вихідні у червні 2018 року для «шестиденки»

Працівники із шестиденним робочим тижнем відпочиватимуть у червні 2018 року вдвічі менше ніж працівники з «п’ятиденкою» — 5 днів.

Вихідними днями у червні 2018 року для працівників із шестиденним робочим тижнем є такі:

  • 3 червня;
  • 10 червня;
  • 17 червня;
  • 24 червня;
  • 28 червня.

Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді